aA
Užvakar Vilniuje, Justiniškių rajone, vienoje daugiabučių namų laiptinėje, nuo per didelės narkotikų dozės mirė 14 metų Vitalijus Stefanovičius.
Sukniubusį jaunuolį laiptinėje aptiko jo draugas. Eidamas pro Rygos gatvės 39-ąjį namą, jis išgirdo kažką beldžiant į laiptinės langą.

Įėjęs į laiptinę, prie vieno buto jis pamatė Vitalijų. Leisgyvis keturiolikmetis dejavo, kad jam labai bloga. Buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba, tačiau medikai niekuo padėti nebegalėjo. Jaunuolis buvo pamėlęs ir nebekvėpavo, jo atgaivinti nepavyko.

Keturiolikmetis mokėsi Justiniškių vidurinėje mokykloje. Vitalijaus tėvai ir mokytojai turėjo problemų dėl paauglio elgesio, nes jis bėgdavo iš namų.

Tėvai tvirtino nepastebėję, kad sūnus vartotų narkotikus, bet jiems nerimą kėlė tai, jog Vitalijus bendravo su vyresniais jaunuoliais.

Norėdami sūnų atitraukti nuo gatvės įtakos, tėvai bandė jį sudominti mokslu ir muzikos mokykloje, tačiau to padaryti nepavyko.

Šiemet Justiniškėse tai jau antras atvejis, kai mirtis paauglį ištiko apsinuodijus narkotinėmis arba toksinėmis medžiagomis.

Balandžio mėnesį tame pačiame Justiniškių rajone, prie garažų, buvo surastas toksinėmis medžiagomis apsinuodijęs 16 metų Žemynos gimnazijos dešimtokas Gediminas Balkus. Manoma, kad jaunuolis mirė apsinuodijęs klijais.

"Lietuvos rytas"