aA
Pirmadienį LRT administracija gavo antstolių raštą, informuojantį apie LRT sąskaitų areštą. Tokio žingsnio priežastimi tapo LRT skola Lietuvos radijo ir televizijos centrui (LRTC).

Dėl sąskaitų arešto LRT nebegalės vykdyti jokios ūkinės-finansinės veiklos, mokėti atlyginimų darbuotojams, atsiskaityti su kitais LRT kreditoriais.

Teismas

Susidariusią padėtį vakar svarstė LRT taryba bei televizijos ir radijo vadovybė. Tarybos nariai konstatavo, kad sankcijos prieš LRT gali paralyžiuoti televizijos ir radijo darbą. Jų nuomone, neįvedus abonentinio mokesčio ir sumažinus biudžeto asignavimus, visuomeniniam transliuotojui iškilo reali bankroto grėsmė. Pasak tarybos narių, savo jėgomis LRT nėra pajėgi grąžinti 15 mln. litų skolos.

"LRT tarybos žingsniai, pokalbiai su Seimo pirmininku V.Landsbergiu ir premjerais G.Vagnoriumi, R.Paksu ir A.Kubiliumi nedavė konkrečių rezultatų, - sakoma tarybos pareiškime. - Suprasdama katastrofišką padėtį, kurioje atsidūrė LRT, taip pat išbandžiusi kitas poveikio priemones, LRT taryba nusprendė kreiptis į teismą su ieškiniu Seimui ir Vyriausybei, reikalaudama atstatyti įstatymu numatytus ir neteisėtai sumažintus 1999 ir 2000 metų LRT biudžetus".