aA
Kandidatą į Kauno miesto mero postą teiks Naujoji sąjunga (NS, socialliberalai).
Tai numatyta bendradarbiavimo sutartyje, kurią antradienį K auno miesto savivaldybės taryboje pasirašė Naujosios sąjungos, Lietuvos liberalų sąjungos (LLS) ir Centro sąjungos Kauno skyrių pirmininkai.

Bendradarbiavimo s utartyje numatyta, kad kandidatą į Kauno mero postą teiks socialliberalai, o pirmąjį jo pavaduotoją - liberalai. Koalicija nusprendė už kandidatūras balsuoti vieningai. Sutartyje taip pat numatyta, kas teiks atskirų komitetų pirmininkus.

Iki šiol koaliciją Kauno taryboje buvo sudarę Lietuvos laisvės sąjunga, miesto taryboje turinti 11 vietų, ir socialliberalai, kontroliuojantys 8 mandatus. Iš viso Kauno miesto taryboje yra 41 vieta. Kauno meru pusmetį buvęs Lietuvos laisvės sąjungos lyderis Vytautas Šustauskas Seimo rinkimuose iškovojo parlamentaro mandatą.

Pasirašant sutartį, LLS Kauno skyriaus pirmininkas Klemensas Rimšelis sakė, jog tai "pirmasis žingsnis, siekiant Kaune suformuoti stabilią valdžią".

Po savivaldybių rinkimų tarp Lietuvos laisvės sąjungos ir NS žodžiu buvo sutarta, kad tuo atveju, jei Kauno meru išrinktas V. Šustauskas bus išrinktas Seimo nariu, mero postas atiteks pirmajam vicemerui socialliberalui Erikui Tamašauskui.

Tačiau V. Šustauskas, laimėjęs Seimo nario rinkimus vienmandatėje Šilainių apygardoje, pareiškė, jog geriausia, kad miesto meras būtų iš partijos, kuri laimėjo savivaldybių rinkimus - Lietuvos laisvės sąjungos.

NS Kauno skyriaus pirmininkas E. Tamašauskas pasirašant bendradarbiavimo sutartį sakė, jog šį kartą sutartį pasirašo viešai, nes su Lietuvos laisvės sąjunga sutarus slapta, iškilo tam tikri "neaiškumai".

Sekmadienį iš Lietuvos laisvės sąjungos narių ir frakcijos Taryboje pasitraukė vicemeras Gediminas Jankus. Jis pareiškė, kad nepritaria Lietuvos laisvės sąjungos susitarimui su konservatoriais suteikti jiems miesto vicemero postą mainais į paramą Lietuvos laisvės sąjungos kandidatui į mero postą.

Pritarti bendradarbiavimo sutarčiai pakviesti visi Kauno savivaldybės Tarybos nariai.

Kauno Taryboje dirba 41 politikas. Sudarius sutartį, naujoji koalicija kol kas turės 16 mandatų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.