aA
Kauno rotušėje į Sidnėjų išlydėti olimpiečiai skynė pergales. Antradienį palydos buvo surengtos ir kauniečiams, išrinktiems atstovauti tautai Seime. Toks teatralizuotas renginys Kaune surengtas pirmą kartą.
Kauną paliekančius politikus sveikino Kauno vicemeras Erikas Tamašauskas. Meras Vytautas Šustauskas atsidūrė sveikinamųjų kėdėje. Seimo nariais tapusius kauniečius taip pat sveikino miesto Tarybos, visuomenės atstovai. Visų sveikinimuose skambėjo linkėjimai nepamiršti Kauno.

Kauno patikėtiniai į Seimą turėjo pasirašyti Garbės deklaraciją, kurioje pasižadama dirbti ne tik visų žmonių gerovei, bet ir išskirtinai Kauno miesto labui. Tai yra, inicijuoti Kaunui svarbius kultūros vertybių išsaugojimo klausimus, stengtis pritraukti į savo gimtąjį miestą kuo daugiau investicijų.

Seimo mandatų įteikimo išvakarėse skirtingų partijų išrinktuosius vienijo viena idėja - atgaivinti Kauną, kad šis atsikratytų jai klijuojamo "provincijos" vardo. V. Šustauskas prisiekė, kad jei Seime bus kuriama "Kauno" frakcija, jis jai priklausys nepriklausomai nuo to, kokia politinė partija ją inicijuos. Likusieji taip pat pritarė tokios frakcijos kūrimui. Tik liberalas Klemensas Rimšelis pareiškė, jog "Kauno" frakcija nereikalinga, nes tada kiti Seimo nariai sugalvos kurti "Vilniaus" frakciją. "Tada Seime būtų sunku susitarti, todėl reikia tik iš principo būti kauniečiais", - teigė K.Rimšelis.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.