aA
Leisti vairuotojams išgerti butelį alaus prieš važiuojant automobiliu ir uždrausti jį vairuojat kalbėtis mobiliuoju telefonu ketina Estijos parlamentas, kuris antradienį išnagrinės atitinkamus įstatymų projektus per pirmąjį svarstymą.
Kaip praneša laikraštis "Eesti Paelvaleht", vienas įstatymų projektų autorių, Tėvynės Sąjungos deputatas Ingvaras Pernameje (Ingvaras Pernamejė) įsitikinęs, kad 0,5 promilės alkoholio bus įteisinta.

Pasak deputato, jis už tai, kad nebūtų draudžiama vairuotojui sėstis prie vairo išgėrus taurę šampano ar butelį nestipraus alaus. Dabar Estijoje galiojančios taisyklės reikalauja, kad vairuoti automobilį būtina visiškai blaiviam.

Deputatas taip pat įsitikinęs, kad parlamentas pritars siūlymui uždrausti vairuotojams vairuojant automobilį kalbėtis mobiliuoju telefonu, jeigu nėra specialios "laisvų rankų" įrangos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.