aA
JAV prezidentas Billas Clintonas (Bilas Klintonas) antradienį nepaprastajame Artimųjų Rytų viršūnių susitikime paskelbė, kad Izraelis ir palestiniečiai susitarė raginti nutraukti smurto bangą.
Palestinian boy
"Abi šalys susitarė paskelbti pareiškimus, vienareikšmiškai raginančius nutraukti smurtą. Jos taip pat susitarė tuoj pat imtis konkrečių veiksmų užbaigti dabartinę konfrontaciją, panaikinti konflikto pretekstus, nutraukti smurtą ir jo kurstymą, laikytis rimties ir neleisti, kad pastarieji įvykiai pasikartotų", susitikime Egipto Šarm el Šeicho kurorte sakė B. Clintonas.

Pasak JAV prezidento, abi šalys įsipareigojo atkurti tą situaciją, kuri buvo prieš krizės, besitęsiančios 20 dienų, pradžią. Izraelis turės nutraukti Vakarų Kranto ir Gazos Ruožo blokavimą ir vėl atidaryti palestiniečių oro uostą Gazoje.

B. Clintonas taip pat paskelbė, kad Jungtinės Valstijos ir Jungtinių Tautų (JT) generalinis sekretorius Kofi Annanas (Kofis Ananas) su abiem šalimis įsteigs krizės tyrimo ir jos pasikartojimo prevencijos komitetą.

Izraelio premjeras Ehudas Barakas ir palestiniečių prezidentas Yasseras Arafatas (Jasiras Arafatas) esą sutarė, kad artimiausias dvi savaites JAV su abiem pusėmis konsultuosis, kaip atnaujinti taikos derybas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.