aA
Pirmadienį už 25 kilometrų nuo Gruzijos sostinės buvo rastas italų žurnalisto Antonijo Ruso, bendradarbiavusio su radijo stotimi "Radio radicale", lavonas. Tai pirmadienį pranešė ši Italijos radijo stotis.
Po to reporterio žūties faktą Tbilisyje oficialiai patvirtino Italijos ambasadorius Gruzijoje Mikelandželas Pipanas. Bet diplomatinės misijos vadovas nenurodė žurnalisto mirties priežasties ir nepatikslino, ar ant jo kūno rasta smurto pėdsakų, informuoja ITAR-TASS-ELTA.

Nuo šių metų liepos A.Rusas buvo tarnybinėje komandiruotėje Gruzijoje, iš kur jis perdavinėjo pranešimus apie įvykius Šiaurės Kaukaze. Bet, pasak ambasadoriaus, "į diplomatinę misiją žurnalistas nė karto nebuvo užsukęs".

Praėjusį šeštadienį A.Rusas grįžo iš kelionės po vakarinius Gruzijos rajonus, kurios metu jį lydėjo bičiuliai gruzinai. Sekmadienį jis turėjo vėl susitikti su jais ir leistis į dar vieną kelionę. Atvykę pas jį į namus kolegos gruzinai rado išlaužtas duris, A.Ruso namie nebuvo. Sunerimę italų žurnalisto draugai tučtuojau pranešė policijai apie jo dingimą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.