aA
Rytoj šios kadencijos Seimas surengs paskutinįjį posėdį. Po atsisveikinimo posėdžio šios kadencijos parlamentarai bus pakviesti taurei šampano Seimo restorane. Beje, taip pat trečiadienį naujiesiems parlamentarams Vyriausioji rinkimų komisija įteiks Seimo nario pažymėjimus.
Seimas
Seimas
O pirmas naujai išrinkto Seimo posėdis įvyks poryt. Pirmasis posėdis paprastai šaukiamas 12 valandą Seimo rūmuose. Jį pradės vyriausiasis amžiumi Seimo narys - 77-erių metų Kazys Bobelis. Pirmajame posėdyje visi išrinkti parlamentarai duos priesaiką. Ją priims Konstitucinio Teismo pirmininkas Vladas Pavilonis. Pirmajame Seimo posėdyje bus išrinktas parlamento pirmininkas (greičiausiai Artūras Paulauskas) ir jo pavaduotojai, pasiskelbs Seimo frakcijos.

Kadangi šis Seimas atsisveikins trečiadienį, o naujasis Seimas pirmą posėdį surengs ketvirtadienį, gali iškilti problemų su išrinktųjų kabinetais. Mat Seimo valdyba nutarė, kad, pasibaigus parlamentaro įgaliojimams, tik per 3 darbo dienas kabinetas turi būti perduotas administracijai, o ši spręs kiek ir kokių kabinetų suteikti naujai išrinktiems parlamentarams. Beje, prieš tai kabinetai bus tvarkomi ir šiek tiek remontuojami.

Savo buvusius kabinetus pasilikti nori į Seimą išrinkti konservatoriai. Jie pageidauja, kad jų kabinetai liktų ten, kur dabar yra jų Seimo frakcija. Nerimsta ir liberalai - jie jau lankėsi Seime, apžiūrinėjo patalpas ir rinkosi geriausius kabinetus.

Tai komentuoja:

Arvydas Kregždė Seimo kanceliarijos vadovas

Vytautas Čepas Kadenciją baigiantis Seimo narys, centristas

Veidas