aA
Seimo nariu pagal Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) sąrašą išrinktas Vilniaus universiteto (VU) rektorius Rolandas Pavilionis seniausios Lietuvoje aukštosios mokyklos reikalų tvarkymą dar šią savaitę perleis laikinajam vadovui.
Nuo ketvirtadienio, kai R.Pavilionis duos priesaiką ir bus patvirtintas Seimo nariu, VU pradės vadovauti dabartinis jo akademinių reikalų prorektorius Saulius Vengris.

Gali būti, kad S.Vengris VU laikinuoju vadovu dirbs iki kitų metų rudens ar dar ilgiau. Rektoriaus R.Pavilionio kadencija baigiasi 2002 metų pradžioje. Jis juokauja, kad formaliai į jo vietą dabar galima suskaičiuoti per porą šimtų kandidatų, nes tiek universitete yra profesoriaus vardą turinčių žmonių.

Dabartinio VU vadovo nuomone, pastaruoju metu šioje aukštojoje mokykloje atsirado jaunų profesorių, kurie galėtų pretenduoti į rektoriaus vietą.

Nors anksčiau minėta, kad R.Pavilionis savo kėdėje pageidautų matyti žmoną, VU Visuotinės literatūros katedros ir Moterų studijų centro vadovę Mariją Aušrinę Pavilionienę, dabar jis konkrečių pavardžių nevardija ir teigia norįs, kad sprendimas dėl naujojo rektoriaus skyrimo priklausytų tik nuo universiteto valdžios.