aA
Latvijos ministras pirmininkas Andris Berzinis tikisi, kad naujoji Lietuvos Vyriausybė atsižvelgs į jo šalies interesus ir žengs atitinkamus žingsnius Latvijos ir Lietuvos jūros sienos sutarties klausimu.
Pirmadienį per susitikimą su susivienijimo "Tėvynei ir laisvei"/Judėjimas už Latvijos nacionalinę nepriklausomybę (JLNN) frakcijos Seime deputatais premjeras pažymėjo, jog dabar nevertėtų skubėti ratifikuoti šią sutartį.

Anot A.Berzinio, ankstesnė Lietuvos Vyriausybė artėjant rinkimams negalėjo daryti nuolaidų, bet "su naująja Vyriausybe galima pamėginti susitarti".

Frakcijos deputatas Dzintaras Kudumas paragino ministrą pirmininką per derybas su naująja Lietuvos Vyriausybe aiškiai pareikšti, kad, nesudarius papildomo susitarimo dėl žvejybos ir naftos gavybos, negali būti ir kalbos apie sutarties ratifikavimą Latvijos Seime.

Parlamento Užsienio reikalų komisijos pirmininkas Guntaras Krastas neslėpė, kad jis stengsis užvilkinti sutarties perdavimą galutiniam svarstymui Seime.

Kaip jau buvo pranešta, susivienijimo "Tėvynei ir laisvei"/JLNN frakcija Seime mano, kad Latvijos ir Lietuvos jūros sienos sutarties negalima ratifikuoti, kol neparengti susitarimai dėl bendradarbiavimo žvejybos ir ekonomikos srityse.

Latvijos žuvininkystės pramonės darbuotojai pareiškė blokuosią šalies uostus, jeigu Latvijos ir Lietuvos jūros sienos sutartis bus ratifikuota.

Pasak jų, ratifikavus šią sutartį, jie netektų maždaug penktadalio žūklės vietų.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.