aA
Jungtinėse Valstijose graižtviniu šautuvu ir pistoletais ginkluotas vyras trečiadienį pradėjo šaudyti pensininkų bendruomenės susirinkime ir nušovė 1 bei sužeidė 4 žmones.
Policija suėmė įtariamąjį 55 metų Richardą Glasselą (Ričardą Glaselą), buvusį Fynikso priemiesčio Ventana Leikso bendruomenės gyventoją.

Kaimynai ir liudininkai pasakojo, kad R. Glasselas ir anksčiau įsiverždavo į bendruomenės jachtklubo susirinkimus ir bardavosi su kitais priemiesčio gyventojais.

R. Glasselas įsiveržė į susirinkimą ir pradėjo šaudyti, o jį sulaikė ir policijai perdavė ten buvę žmonės.

Vietos gyventojai pasakojo, kad praėjusiais metais R. Glasselas buvo iškeldintas iš namų Ventana Leikse ir po to nusiaubė buvusį savo namą. Policija to patvirtinti negalėjo.

Šis incidentas įvyko praėjus vos dienai po incidento Mičigane, per kurį vyras pradėjo šaudyti pagyvenusių žmonių gyvenamajame komplekse. Dvi moterys žuvo ir buvo labai sunkiai sužeistas kitas žmogus. Konfliktas kilo dėl to, kad šaudęs vyras prieš tai bendruomenės susirinkime buvo apkaltintas necenzūrinių žodžių vartojimu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.