aA
Baltarusijos opozicija tvirtina, kad sekmadienį šalyje surengti parlamento rinimai "žlugo". Naktį į pirmadienį sušauktoje spaudos konferencijoje kai kurių opozicinių organizacijų ir judėjimų lyderiai - Vincukas Večiorka, Anatolijus Lebedka ir Andrejus Sanikovas - pareiškė, kad jų duomenys apie balsavimo rezultatus smarkiai skiriasi nuo Centrinės rinkimų komisijos informacijos.
Jie teigė, jog rinkėjų aktyvumas nesiekė 50 procentų, reikalingų tam, kad rinkimai būtų pripažinti įvykusiais. Pasak V.Večiorkos, tuose miestuose, kuriuose gyvena daugiau kaip 50 tūkstančių žmonių, į rinkimų apylinkes atėjo ne daugiau kaip 30 procentų rinkėjų. Tuo būdu, opozicijos veikėjų nuomone, rinkimų daugelyje apygardų negalima laikyti įvykusiais.

Pasak Baltarusijos CRK pirmininkės L.Jermo6inos, 96-iose rinkimų apygardose iš 110 parlamento rinkimus galima laikyti įvykusiais.

Per sekmadienį surengtus parlamento rinkimus jau išrinkti 43 deputatai. Tarp jų - ankstesnės sudėties Atstovų Rūmų spikeris ir vicespikeris Anatolijus Malofejevas ir Vladimiras Konopliovas, šalies prezidento administracijos vadovo pavaduotojas Ivanas Paškevičius. 53-ose apygardose po dviejų savaičių įvyks antrasis balsavimo turas.

Kaip pažymėjo CRK pirmininkė, rinkimus stebėjo 27 šalių ir 6 tarptautinių organizacijų atstovai. "Tarptautiniai stebėtojai kol kas nepareiškė rimtesnių pastabų dėl balsavimo ir rezultatų susumavimo tvarkos", - pažymėjo L.Jermošina

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.