aA
Vakar vakare Klaipėdoje "Aro" pareigūnai šturmavo miesto ligoninės operacinę. Joje policijai žinomas klaipėdietis Raimundas Mineikis kaip įkaitę paėmė medicinos seserį ir grasino ją nužudyti. Moterį pavyko išvaduoti, taikliu šūviu sužeidus R.Mineikį.
R.Mineikį apie 18 val. greitosios medicinos pagalbos specialistai atgabeno į miesto ligoninę dėl durtinės pilvo žaizdos

Jo kūne stirksojo peilis, kurio medikai negalėjo ištraukti, nes sužeistasis būtų netekęs daug kraujo.

Prieš operaciją R.Mineikiui suleista raminamųjų vaistų.

Aukai į kaklą įrėmė peilį

Po kelių minučių operacinėje atsigavęs R.Mineikis ištraukė peilį iš savo kūno ir, apglėbęs šalia buvusią medicinos seserį, ėmė šaukti: "Išeisiu iš gyvenimo ir pasiimsiu ją kartu". Su medicinos seserimi parkritęs ant grindų R.Mineikis įrėmė peilį jai į kaklą.

Apie incidentą sužinojęs ligoninės vadovas Vinsas Janušonis iš karto kreipėsi į Klaipėdos policijos vyriausiąjį komisarą Benoną Ivanauską.

Po keliolikos minučių į ligoninę atvyko "Aro" greitojo reagavimo rinktinės pareigūnai. Dvi valandas vykusios derybos su R.Mineikiu buvo nesėkmingos.

Pareigūnai nutarė šauti

Perkalbėti R.Mineikio neįstengė į ligoninę atvykęs jo brolis. Įvertinęs situaciją ir pasitaręs su medikais, B.Ivanauskas leido šturmuoti operacinę.

Paleidęs taiklų šūvį, policininkas peršovė R.Mineikiui ranką, kuria jis buvo apglėbęs seserį. Ši kulka perskrodė ir jo krūtinę. Į operacinę įsiveržę "Aro" pareigūnai išvadavo medicinos seserį.

Gyvybę gelbėjo per 10 medikų

Po šturmo antrą kartą sužeistam R.Mineikiui buvo suleista papildoma vaistų dozė. "Lietuvos ryto" korespondentams atvykus į miesto ligoninę, R.Mineikis buvo operuojamas. Jo gyvybę gelbėjo daugiau kaip dešimt medikų.

Per antpuolį medicinos sesers R.Mineikis nesužalojo.

Buvo teistas už plėšimą

R.Mineikis - policijai žinomas asmuo. Jis buvo teistas už plėšimą. Prieš patekdamas į ligoninę R.Mineikis bandė nusižudyti.

"Su peiliu pilve atgabentas savižudis nieko nereikalavo, sakė B.Ivanauskas. - Atsigavęs jis grasino nusižudysiąs kartu su medicinos seserimi".

V.Janušonis sakė, kad tokio incidento jo vadovaujamoje ligoninėje dar nebuvo.

"Lietuvos rytas"