aA
Kurį laiką stebėjusi, kaip tobulėja “Linux” bei “Netscape 6”, korporacija “Sun Microsystems” nusprendė taip pat tapti “atvirojo kodo” stovyklos nare. Nuo šiol dykai bus platinama ne tik būsima “StarOffice 6.0” biuro programų rinkinio versija, bet ir jos išeities kodai.
Prognozuojama kad entuziastų, norinčių tobulinti “StarOffice”, atsiras labai daug.

“Sun Microsystems” internete paskelbė savo programų rinkinio “StarOffice 6.0” kodą penktadienį. Tą pačią dieną sutriko jų tarnybinės stoties darbas. Po kelių valandų buvo paskelbta, jog kompiuteris taisomas. Vėliau “Sun” tarnybinė stotis dirbo be didesnių nesklandumų.

“Sun” tikisi, kad programuotojai padės rasti geriausias “StarOffice” pritaikymo sritis, pagerinti programų kokybę. Su “laisvų programuotojų” pagalba “Sun” ruošiasi greičiau išleisti biuro programas kitomis pasaulio kalbomis, įdiegti naujų funkcijų.

“StarOffice” tobulintojai turės laikytis GPL (GNU Public Licence) bei SISSL (Sun Industry Standard Source License) licencijų. Jų sukurti pataisymai bus įtraukti ir į vėlesnius bendrovės “Sun” kūrinius.

“StarOffice 6.0” programų rinkinys kol kas nėra išbaigtas. Internete skelbiamas programos kodas užima nuo 64 iki 75 MB (megabaitų).

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.