aA
Ketvirtadienį Vilniuje per nacionalsocializmo ideologijos kūrėjo ir fašistinės Vokietijos lyderio Adolfo Hitlerio gimtadienį nukabintos dvi nacių vėliavos.
Viena vėliavų buvo nukabinta nuo Liubarto tilto per Nerį.

Apie 6 valandą 20 minučių Vilniaus Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai gavo pranešimą, jog ant Liubarto tilto iškelta vėliava su svastika.

Į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai nukabino raudono audeklo gabalą su juoda svastika baltame apskritime ir vandens patranka sunaikino prie vėliavos buvusią pritvirtintą sprogmens imitaciją.

Apie vidudienį nuo negyvenamo namo Benediktinų gatvėje nukabinta nacių vėliava.

Audeklo gabalas su svastika baltame apskritime nugabentas į Vilniaus miesto 3-ąjį policijos komisariatą.

Pro nedidelį palėpės langą 4-me namo aukšte iškelta vėliava su svastika buvo pastebėta apie 11 val.

Į įvykio vietą buvo atvykę ugniagesiai ir policija. Vėliavą nukabinti buvo pavojinga, nes pastato konstrukcijos sutrūnijusios.

Valstybės saugumo departamentas BNS pranešė, kad šie faktai yra analizuojami ir tiriami operatyviniu būdu. Plačiau tai bus komentuojama, surinkus ir įvertinus tyrimo medžiagą.

Lietuvos Baudžiamasis kodeksas ir Administracinių teisės pažeidimų kodeksas tiesiogiai nenumato sankcijų už fašistinės simbolikos naudojimą. Tokie incidentai paprastai traktuojami kaip chuliganizmas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.