aA
"Taip mus šantažuodami nieko nepasieks, nes akcijų už prašomą kainą nesirengiame pirkti",– tikina Tomas Kučinskas, AB "Švyturys" generalinis direktorius.

Rašte, adresuotame Tomui Kučinskui, "Švyturio" generaliniam direktoriui, rašoma, kad AB "Švyturys" akcininko "pozicija yra prieš bendrovės reorganizavimą, nes tai turės neigiamos įtakos įmonės skaidrumui bei smulkių akcininkų interesų apsaugai".

"Iki akcininkų susirinkimo aš perleisiu savo turimų akcijų kiekį, nebent jų paketas būtų nupirktas už 200.000 Lt",– sakoma akcininko rašte.

Nepasirašęs asmuo nurodo, kad atsakymo lauks iki balandžio 19 d. Užsislaptinęs akcininkas VŽ žurnalistui sakė: "Norime, kad danai pagalvotų, jog gal verta, kad Vertybinių popierių biržoje suktųsi bendrovės akcijos".

"Mes esame draugiškai nusiteikę "Švyturio" atžvilgiu, todėl dėl akcijų kainos galvosime", – kalbėjo jis ir neigė, jog kaina jau yra nurodyta.

Balandžio 26 d. vyksiančio įmonės akcininkų susirinkimo darbotvarkėje yra numatyta svarstyti "Švyturio" reorganizavimą į uždarąją akcinę bendrovę.

Ponas Kučinskas sako, kad sprendimas bus priimtas, tačiau jeigu grasinimas bus įvykdytas, nebus galima sprendimo įgyvendinti.