aA
Baltarusijoje sekmadienį vykstančių parlamento rinkimų stebėtojams iškilo netikėta problema - beveik visos apylinkių rinkimų komisijos atsisako oficialiai pranešti, kiek rinkėjų balsavo pirma laiko. Apie tai "BelaPAN" pranešė Mečeslavas Grybas, Centrinės koordinacinės rinkimų stebėjimo tarybos pirmininkas.
V. Grybo nuomone, taip daroma sąmoningai, kad skaičiuojant visus balsus būtų lengviau suklastoti rinkimų rezultatus. Koordinacinės tarybos pirmininkas taip pat sakė, kad apie iškilusią problemą jis nedelsdamas informavo Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacijos konsultacinės stebėtojų grupę.

M. Grybas taip pat pranešė, kad koordinacinė taryba į rinkimų apylinkes nusiuntė 5 574 Baltarusijos stebėtojus, tačiau daugiau kaip šimtui jų vietos rinkimų komisijos išgalvotomis dingstimis neleidžia dirbti.

Pasak M. Grybo, koordinacinė taryba mėgina susisiekti su prokuratūromis, kad visi stebėtojai galėtų patekti į rinkimų apylinkes, kaip numato įstatymas, tačiau šiandien poilsio diena, ir tai padaryti labai sudėtinga.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.