aA
Šeštadienio vakarą Irako saugumo pajėgos Bagdado oro uoste suėmė Saudo Arabijos lėktuvą pagrobusius asmenis ir išlaisvino visus 90 keleivių, tarp jų - 40 Didžiosios Britanijos piliečių ir Saudo Arabijos karališkosios šeimos narį.
Iš Džedos į Londoną skridusį "Boeing 777-200" šeštadienį pagrobė du Saudo Arabijos piliečiai.

"Mes esame eiliniai piliečiai ir reikalaujame, kad Saudo Arabijos žmonės turėtų daugiau teisių, pavyzdžiui, teisę į padorų išsilavinimą, padorią sveikatos apsaugą ir kitas socialines paslaugas", - vienas iš pagrobėjų sekmadienį pasakė žurnalistams tarptautiniame Sadamo (Saddam) oro uoste. Trečią dešimtį įpusėję vyrai savo pavardžių kol kas neatskleidė.

Anot oro uosto pareigūnų, visi keleiviai ir 18 įgulos narių jaučiasi gerai. Sekmadienį jie turėtų išskristi į Rijadą, o iš čia specialiu reisu skristi į Londono "Heathrow" oro uostą.

Pagrobtasis lėktuvas Irako sostinės oro uoste nusileido 19 val. 50 min. Grinvičo laiku. Jį iškart apsupo policija, o pagrobėjai per derybas su Irako valdžios atstovais grasino susprogdinti lėktuvą, kuriame buvo Saudo Arabijos, Pakistano, Jemeno, Pietų Afrikos, Kenijos, Prancūzijos, Ispanijos, Šveicarijos, Švedijos ir JAV piliečių.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.