aA
Radikali islamistų grupuotė "Mahometo armija" prisiėmė atsakomybę už teroro aktus, įvykdytus ketvirtadienį prieš JAV karinio jūrų laivyno minininką "Cole" ir penktadienį prieš Didžiosios Britanijos ambasadą Jemene.
Tai penktadienį pranešė iš Sirijos kilęs islamo fundamentalistas šeichas Omaras Bakris, gyvenantis tremtyje Londone, informuoja PAP-ELTA. Būtent jam telefonu paskambino teroristai.

Per sprogimą Amerikos laive, kuris įvyko susidūrus su valtimi, prikrauta sprogmenų, žuvo 17 jūreivių. O per teroro aktą prieš Didžiosios Britanijos ambasadą žmonių aukų nebuvo.

"Jie sakė ketiną paimti įkaitų ir tęsti atakas prieš Amerikos ir Didžiosios Britanijos ambasadas", - pridūrė šeichas.

Islamistai paragino žydus palikti Jemeną ir įspėjo, kad jų išpuolių taikinys bus britai, amerikiečiai ir izraeliečiai.

Pasak O.Bakrio, "Mahometo armijos" nariai susisiekė su juo, tepraėjus pusvalandžiui po sprogimo Amerikos laive, ir prisipažino įvykdę šį teroro aktą. Antrą sykį jie jam paskambino penktadienio rytą, po bombos sprogimo prie Didžiosios Britanijos ambasados Sanoje, ir taip pat prisiėmė atsakomybę už šią akciją.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.