aA
Iš palestiniečių kalėjimų paleidus dešimtis radikalių "Hamas" ir "Džihad" organizacijų kovotojų, padidėjo teroro išpuolių tikimybė, būgštauja izraeliečiai.
Izraelio radijas penktadienį išplatino aukšto rango saugumo pareigūnų įspėjimus apie rengiamus naujus pasikėsinimus. Šiais duomenimis, Izraelio laukia nauja teroro banga. Jau ketvirtadienį, lyg patvirtinant, kad bręsta didelė krizė, prie visų svarbiausių Izraelio valstybinių ir visuomeninių pastatų atsirado ginkluoti kareiviai.

Izraelio armija mobilizavo kai kuriuos atsargos dalinius, o tarnaujantiems kareiviams buvo atšauktos atostogos. Penktadienį armija pradėjo vakariniame Jordano krante blokuoti palestiniečių autonomijos miestus. Keliuose prie miestų buvo pastatyti kontrolės punktai ir pozicijas užėmė tankai. Gyventojams neleidžiama išvykti iš miestų.

Tuo tarpu Persijos įlankos arabų valstybių komentatoriai penktadienį vieningai tvirtino, kad Izraelio ministras pirmininkas Ehudas Barakas (Ehud Barak), įsakęs iš oro atakuoti palestiniečių valdžios būstines vakariniame Jordano krante ir Gazos sektoriuje, faktiškai nužudė Artimųjų Rytų taikos procesą. Kai kurie laikraščiai užsipuolė JTO generalinį sekretorių Kofį Ananą (Kofi Annan), kaltindami jį pro pirštus žiūrint į palestiniečių žudymą, tačiau smerkiant išpuolius prieš Izraelio kareivius. Dalis apžvalgininkų E.Barako (Ehud Barak) elgesį lygino su neonacistų elgesiu.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.