aA
Trečiadienį Tenesyje pirmą kartą nuo 1960 metų įvykdyta mirties bausmė.
Mirtina injekcija suleista buvusiam automechanikui, kuris prisipažino išžaginęs ir nužudęs 8 metų mergaitę, o vėliau savo prisipažinimą atšaukė.

44 metų Robertas Coe (Robertas Kou) paskelbtas mirusiu Riverbendo kalėjime netoli Našvilio 2 val. 37 min. vietos (7 val. 37 min. Lietuvos) laiku.

Prie mirtininko neštuvų pririštas R. Coe egzekuciją stebėjusiems savo broliams ir seserims sakė juos mylįs visa širdimi ir siela.

"Atleidžiu Tenesio valstijai, kad nužudo mane už tai, ko nepadariau. Dievas mato, aš nekaltas dėl šio nusikaltimo", sakė mirtininkas.

"Atleiskite kiekvienam, ar girdite? Dievas jus myli. Aš išeinu. Pasimatysime danguje. Iki pasimatymo!", prieš pat mirtį šeimai pasakė R. Coe.

Per paskutinius pietus R. Coe valgė žuvies, spurgų, pyrago ir gėrė saldžios arbatos su citrina.

"Viskas baigta. Mano duktė gali ilsėtis ramybėje, o manęs nebekankins teismo procesas", po egzekucijos žurnalistams sakė 1979 metais nužudytos mergaitės motina Charlotte Stout (Šarlota Staut).

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.