aA
Neseniai vienas kompiuterinis chuliganas įsilaužė į Kalifornijos laikraščio tinklalapį ir parašė, kad “Microsoft” vadovas Billas Gatesas buvo areštuotas už įsilaužimą į NASA kompiuterių sistemą. “Orange County Register” puslapis buvo pakeistas rugsėjo 29. Anot laikraščio atstovės Nancy Souza, pietų Kalifornijos dienraštis kreipėsi į FTB, prašydamas nustatyti įsilaužėlio tapatybę.
Billas Gatesas
N.Souza sakė, kad B.Gateso vardas buvo įrašytas straipsnyje apie įsilaužimus į NASA kompiuterius vietoj Jasono Diekmano, kuris buvo sulaikytas iš tikrųjų.

N.Souza pranešė, kad tą pačią dieną buvo pakeisti dar du rašiniai, susiję su NASA. Pasak jos, tai yra pirmas kartas kai įsilaužėliai sugadina “Orange County Register” tinklalapį. Įsilaužimas buvo pastebėtas ir atstatytas po 45 minučių.

Atstovė spaudai sakė, kad laikraštis dabar pakeitė serverio apsaugos sistemą. Gauti “Microsoft” komentarą apie incidentą nepavyko.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.