aA
"Aš jaučiuosi pamesta, apleista, man skauda", BNS sakė parlamentarė, komentuodama "Laisvosios Europos" radijo pranešimą, kad Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) Vilniaus Naujamiesčio skyrius posėdyje trečiadienį nutraukė jos narystę partijoje.

Pati N. Oželytė, kuri yra smarki partijos lyderio Vytauto Landsbergio kritikė, nebuvo pakviesta į posėdį ir sako tik iš žiniasklaidos sužinojusi apie jame priimtą sprendimą.

Jau keletą mėnesių N. Oželytės narystė buvo laikinai suspenduota, motyvuojant jos veikla, neatitinkančia partijos nuostatų.

Parlamentarė jos išmetimą iš partijos vadina "Landsbergio savivale".

"Toks nesiskaitymas, kai galima net nepasakius žmogui jį išmest, nepateikiant jokių motyvų - tai tiesiog manipuliavimas žmonių sąmone, tai yra tikras nusikaltimas", piktinosi N. Oželytė.

Ji sako nematanti prasmės apskųsti Naujamiesčio skyriaus sprendimą TS(LK) priežiūros komitetui, nes, pasak parlamentarės, "vienas žmogus jį valdo, kaip liepia, taip jie balsuoja".

Tačiau N. Oželytė puoselėja viltį sugrįžti į Konservatorių partiją po šį rudenį vyksiančių Seimo rinkimų, kai, kaip ji tikisi, pasikeis partijos lyderis. "Po Seimo rinkimų, kada partijos pirmininku bus (Andrius) Kubilius arba kas kitas, aš ramia sąžine parašysiu pareiškimą ir būsiu savo partijos nare", sako N. Oželytė.

"Mano santykiai su partija, mano narystė partijoje man yra labai brangūs dalykai", tikina ji.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.