aA
Mieste gyvenantys žemės darbų mylėtojai dabar gali auginti savo daržoves per internetą. “My Veggie Patch” teiks virtualiems daržininkams patarimus, orų prognozes ir naujienas apie jų daržoves. Kai jie paspaus pelės klavišą, tikri daržininkai atliks darbus vietoj jų už 3000-4000 litų per metus.
Vienas iš puslapio įkūrėjų, Grahamas Amissas kalbėjo: “Mes pateiksime daržovių nuotrauką ir ataskaitą kaip jos auga. Jei reikės kokio nors apdorojimo, mes paprašysime savininkų paramos.”

Nuimtas derlius iš Suffolko fermos bus nugabentas į virtualių daržininkų namus.

Kito panašaus puslapio savininkas Jonas Reade’as sakė: “Mes renkame derlių dieną, o gėrybes pristatome vakare, todėl daržovės yra tokios šviežios, kokios tik gali būti.”

Paslauga bus pasiūlyta 35 tūkstančiams potencialių Kensingtono ir Čelsio sodininkų. Tačiau kompanija tikisi išplėsti zoną ir pasiūlyti ją kiekvienam miestiečiui sudarius sutartis su smulkiais fermeriais.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.