aA
Kadenciją baigę Seimo nariai ir A lygio valdininkai gaus 3,773 mln. litų išeitinių kompensacijų ir pašalpų.
Po Seimo rinkimų, iš esmės atnaujinusių parlamento sudėtį, darbą Seime baigia maždaug 100 parlamentarų ir 14 valdininkų.

Kaip pranešė dienraštis "Respublika", 558 tūkstančiai litų bus išmokėta parlamentarų padėjėjams.

Su parlamentarais darbą baigia ir 14 A lygio valdininkų, dirbusių Seimo valdybos sekretoriate, Seimo pirmininkų pavaduotojų sekretorėmis ir padėjėjais.

Daugiausiai išeitinių pašalpų gaus tie Seimo nariai, kurie parlamente dirbo tris kadencijas.

Pavyzdžiui, parlamentaru 10 metų buvęs modernusis krikščionis demokratas Vytautas Bogušis, atskaičius mokesčius, gaus 21 879 litų išeitinę pašalpą.

Vieną ketverių metų kadenciją Seimo nariu buvęs centristas Vytautas Čepas po mokesčių atskaitymo turi gauti 8155 litus.

Skaičiuojant išmokos dydį, imamas trijų paskutinių mėnesių vidutinis darbo užmokestis (VDU). Šis dydis dauginamas iš trijų ir iš dirbtų metų skaičiaus.

Ministrais dirbusių parlamentarų Česlovo Stankevičiaus, Raimundo Aleknos, Vytauto Dudėno ir Rimanto Didžioko išeitinės pašalpos bus žymiai mažesnės, nes jos skaičiuojamos nuo vieno VDU. Tačiau šie politikai gaus išeitines kompensacijas ir kaip buvę ministrai.

Pagal Seimo statutą, su buvusiais parlamentarais turi būti atsiskaityta per mėnesį po jų kadencijos pabaigos. Iki lapkričio vidurio parlamentarai taip pat privalės atsiskaityti su buvusiąja darboviete - jie privalo grąžinti skolas, atsiskaityti už naudojimąsi tarnybiniu automobiliu, telefonu, gyvenimą Seimo viešbutyje, naudojimąsi Seimo biblioteka.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.