aA
Klaipėdoje, alaus gamykloje "Švyturys", valdomoje Danijos koncerno "Carlsberg", darbuotojai susibūrė į profesinę sąjungą, nes sako nebegalį gyventi baimėje.
90 iš beveik 300 "Švyturio" darbuotojų rugsėjį susibūrė į profesinę sąjungą. Dabar ji yra Lietuvos maistinininkų profsąjungos narė. Šios organizacijos pirmininkė Gražina Gruzdienė teigė, jog įvairūs negerumai bendrovėje prasidėjo prieš pusantrų metų, įmonės valdymą perėmus Danijos koncernui "Carlsberg".

"Švyturio" darbuotojai nepatenkinti, kad įmonės valdžia nuolat pažeidžia jų teises. Darbininkai sako, kad nėra užtikrinti savo rytojumi. Teigiama, jog bendrovės administracijos vadovai nepatenkintiems darbuotojams siūlo ieškotis darbo kitur.

Viena iš įmonėje kilusių nepasitenkinimo priežasčių - darbuotojų "varymas" nemokamų atostogų. G.Gruzdienė sako nesuprantanti, kodėl pelningai dirbanti įmonė nesilaiko šalies įstatymų, kaip tai daro kitos Lietuvoje veikiančios įmonės.

"Švyturio" darbininkai teigia negauną priedo už viršvalandžius, jiems nesuprantama mokėjimo sistema už darbą poilsio dienomis.