aA
Antradienį Kauno arkikatedros bazilikos tarnautojai sulaikė 25 metų Andrių M. Vyrukas po rytinių Mišių pribėgo prie altoriaus, ėmė laistytis neaiškiu skysčiu iš plastikinio butelio ir ketino sulaužyti Vyskupo sostą.
"Labai išsigandome. Bet ką mes, vienos moterėlės, galėjome padaryti. Gerai, kad vyrai laiku spėjo tą sektantą sutramdyti, o tai nežinia, kuo čia būtų viskas baigęsi", - vakar LŽ sakė viena Arkikatedroje atgailavusi incidento liudytoja.

Į keistai besielgiantį vyruką moteriškės atkreipė dėmesį jau per Mišias. Jis garsiai kažką burbėjo, o pamaldoms pasibaigus peršoko altorių skiriančią žemą tvorelę, ištaškė į visas puses plastikinio butelio "turinį", paskui sviedė tarą į altorių ir ėmė laužyti Vyskupo sostą.

Kilus sąmyšiui, chuliganą sutramdė zakristijonas ir jam į pagalbą atskubėjęs vargonininkas.

Nuvežus Andrių M. į policijos komisariatą, pareigūnai ne be pagrindo suabejojo vyruko sveikata. Jis pasakojo, kad į šventovę atėjo pasikalbėti su Dievu, tiksliau - pasakyti, jog nėra jam skolingas.

Pamanęs, kad Dievas nepakankamai tai išgirdęs, nutaręs atlikti tokį keistą ritualą. Andrių M. policija perdavė medikų globai. Oficialaus patvirtinimo, kad vyrukas anksčiau yra turėjęs psichikos problemų, vakar tardytoja dar nebuvo gavusi.