aA
Prezidentas Valdas Adamkus pareikalavo užsienio reikalų ministro Algirdo Saudargo paaiškinti, kokiomis aplinkybėmis Vyriausybė priėmė nutarimą skirti Lietuvos diplomatinę atstovę, negavus prieš tai atitinkamų valstybių sutikimo.
Prezidentas V. Adamkus spalio pradžioje pasirašė dekretą, kuriuo Lietuvos ambasadorė Turkijoje Halina Kobeckaitė skiriama atstovauti Lietuvos interesams Azerbaidžane ir Uzbekistane.

Tačiau, kaip teigia Prezidentūra, dėl H. Kobeckaitės kandidatūros Užsienio reikalų ministerija neprašė šių valstybių agremano - išankstinio sutikimo priimti skiriamąjį asmenį ambasadioriumi.

Pasak prezidento atstovės spaudai pranešimo, tokiu būdu buvo suklaidinti ir Vyriausybė, ir prezidentas.

Užsienio reikalų ministras Algirdas Saudargas BNS korespondentui atsisakė komentuoti šį Prezidentūros pranešimą, teigdamas, kad nėra apie jį oficialiai informuotas.

"Nežinau, kas ten kaip, negaliu po darbo komentuoti, nes nežinau, kur ten yra pagrindas. Paaiškinsiu, kai gausiu", sakė jis. Prezidentūra pranešimą išplatino darbo dienos pabaigoje.

V. Adamkus trečiadienį pasirašė dekretą, kuriuo panaikinamas ankstesnis dekretas dėl H. Kobeckaitės skyrimo ambsasadore Azerbaidžanui ir Uzbekistanui.

Prezidentūros duomenimis, šalies vadovui yra pateikti dar šeši kandidatai į Lietuvos ambasadorius, dėl kurių Užsienio reikalų ministerija nesikreipė į atitinkamas valstybes.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.