aA
Surengę bendrą operaciją, Pagėgių pasienio policijos rinktinės ir Pagėgių policijos nuovados pareigūnai Šilutės rajone sulaikė tris kontrabandinių cigarečių ir degtinės krovinius, pranešė Eltai Pasienio policijos departamentas.
Antradienio pavakare pareigūnai blokavo kelius, vedančius į Panemunės gyvenvietę. Jos prieigose pasieniečiai ir policininkai sulaikė 28-erių metų šiauliečio Irmanto Jovaišos vairuojamą automobilį "Mazda 626". Automobilio bagažinėje buvo tūkstantis pakelių cigarečių "Prima" ir 59 puslitriniai buteliai degtinės "Russkaja Vodka".

Netrukus sulaikytas ir 28 metų Pagėgių gyventojo Jolanto Rančio vairuojamas automobilis "Honda Preliude". Jo bagažinėje taip pat aptiktas tūkstantis pakelių cigarečių "Prima".

Praėjus dar valandai, pasieniečių operatyvininkai prie Panemunės sulaikė automobilį "Volkswagen Santana", vairuojamą 21-erių metų Sovetsko gyventojo Sergejaus Tišino. Automobilio salone ir bagažinėje rasta 4 tūkst. 600 pakelių cigarečių "Prima Klassik", "NL" ir "BBC".

Sulaikytasis neturėjo automobilio dokumentų bei vairuotojo pažymėjimo. Nustatyta, kad automobilis priklauso vienam Pagėgių gyventojui. Jis automobilį yra pardavęs, o jį nusipirkę asmenys delsia "Volkswagen Santana" perregistruoti. S.Tišinas į Lietuvą atvyko legaliai - jo pase yra sienos kirtimo spaudas.

Visi sulaikytieji, automobiliai ir kontrabandinės prekės perduoti Pagėgių policijos nuovados pareigūnams. Už neteisėtą akcizinių prekių gabenimą sulaikytieji bus nubausti administracinėmis baudomis. Be to, I.Jovaiša nubaustas administracine 150 litų bauda už tai, kad pasienio ruože buvo be asmens dokumentų.

Šiais metais pasienyje su Rusijos Kaliningrado sritimi pasieniečiai iš viso sulaikė jau 105 tūkst. 604 pakelius kontrabandinių rusiškų cigarečių.

Keliskart pigesnės rusiškos cigaretės į Lietuvą dažniausiai atplukdomos Nemunu. Nemažai jų įveža ir legaliai keliaujantys bei leistiną cigarečių kiekį gabenantys Rusijos ir Lietuvos piliečiai. Žemesnės klasės cigarečių pakelis Kaliningrado srityje kainuoja 30 centų. Lietuvos turguose už jį prašoma 60-65 centų. Nelegalios pasienio prekybos taškuose rusiškų cigarečių pakelis kainuoja jau 1 litą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.