aA
Kaip gali nesipainioti vartotojai, jei net mobilių telefonų operatoriai teigia, kad naujoji GPRS (General Packet Radio Service) sistema padarys galą WAP (Wireless Application Protocol) paslaugoms.
Mobiliojo ryšio operatorius “Tele2” sukūrė reklaminį šūkį: “Pamirškite WAP ir su mumis palaukite GPRS!”

Kaip tokios bendrovės gali painioti informacijos perdavimo ir naršymo technologijas? GPRS – tai pigesnis ir greitesnis duomenų perdavimo į belaidžius įtaisus būdas. Tuo tarpu WAP standartas aprašo duomenų pateikimą ir vaizdavimą, o ne jų perdavimą.

Jei GPRS reiškia WAP galą, tai kodėl bendrovė “Nokia” paskelbė, kad naudos WAP naršyklę savo naujuose įrenginiuose su GPRS sistema?

Turbūt šūkio “Pamirškite WAP ir su mumis palaukite GPRS!”, bendrovių “Motorola”, “Nokia” ir “Ericsson” tinklalapiuose neišvysime, galbūt dėl to, kad jie geriau nusimano šiuose reikaluose ir žino, kad GPRS sugražins į senas vėžes ir gal pagerins WAP paslaugos paklausą.

Lietuvoje “Tele2” taip pat neišvengė reklamos klaidų. Nors bendrovės tinklalapyje ir reklaminiuose leidiniuose buvo kalbama apie “Siemens C25” telefoną, nufotografuotas buvo dvigubai brangesnis “Siemens S25”.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.