aA
Nors Prezidentas Algirdas Brazauskas nuolat kartoja žodį "stabilumas", jo mintys ir nuomonės keičiasi kasdien: užvakar jis pareiškė sugrįšiąs į pensiją, o vakar vėl prakalbo apie galimybę tapti premjeru ir dalyvauti formuojant Vyriausybę. Toks nestabilumas - tyčiojimasis iš rinkėjų.
Ir ne tik: prieš keletą metų, pasitraukęs iš didžiosios politikos ir per Prezidento rinkimus parėmęs Artūrą Paulauską, motyvuodamas, kad į politiką turi ateiti jauni žmonės, staiga A.Brazauskas suabejojo jaunystės privalumais. "Jaunimas turi būti šalia, o valdyti šalį - patyrę žmonės", - sakė Prezidentas.

Vakar susitikime su Valdu Adamkumi jis įtikinėjo, kad R.Paksas ir A.Paulauskas - per daug jauni ir nepatyrę, todėl premjeru turėtų būti jis, o LDDP patirtis ir komanda - geresnės.

Tačiau kai ši versija V.Adamkaus neįtikino, kairiųjų lyderiai griebėsi atsarginio plano.

Anksčiau kritikavę liberalus ir socialliberalus dėl programų skirtumų, kairieji staiga pastebėjo, kad jų ir liberalų programos taip pat "šiek tiek panašios".

Toks atradimas - dar vienas pasityčiojimas iš rinkėjų, kurie balsavo už A.Brazausko socialdemokratinę koaliciją ir širdyje yra su kairiaisiais.