aA
Seimo rūmuose niekas nekalba apie rinkimus, bet rinkimų rezultatai užrašyti visų politikų ir jų padėjėjų veiduose ir akyse.

Vakar į eilinį senojo Seimo posėdį rinkosi negausus besišypsančių laimėtojų ir gerokai gausesnis niūriai nusiteikusių pralaimėjusių politikų būrys.

Su Seimu netrukus turės atsisveikinti net 97 politikai - konservatoriai ir nuosaikieji konservatoriai, krikščionys demokratai ir nuo jų atskilę modernieji, centristai, socialdemokratai dutūkstantininkai, demokratai ir Tėvynės liaudies partijos atstovai.

Paklausti, ką veiks pasibaigus kadencijai, beveik visi parlamentarai tik gūžčiojo pečiais ir nelinksmai juokavo: "Eisiu į darbo biržą", "Gal turite ką pasiūlyti?"

"Plunksnas pešiu", - rimtu veidu pareiškė dar savaitę Seimo nariu būsiantis centristas psichologo išsilavinimą turintis Vytautas Čepas.

"Aš pasižadu prižiūrėti Egidijaus Bičkausko žuveles", - tikino Seime liekantis Socialdemokratų partijos rinkimų štabo vadovas Juozas Olekas, prisiminęs Centro frakcijos seniūno įnamius Seimo kabinete.

Ne vienas parlamentaras atkreipė dėmesį į tai, kad valdančiąją Seimo daugumą ketinančių sudaryti Liberalų ir Naujosios sąjungų gretose tėra vos keletas parlamentaro duonos ragavusių asmenų.

Todėl buvo prognozuojama, kad pirmieji Seimo plenariniai posėdžiai bus ypač linksmi - su daugybe parlamentarizmo pradmenų pamokėlių.

"Lietuvos rytas"