aA
Valstiečių partija sutarė dėl postų ir bendradarbiavimo su Naujosios politikos koalicija, tačiau jos formuojamoje Vyriausybėje nedalyvaus. Tai antradienį Eltai sakė Valstiečių partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.
Valstiečių partija, deklaruojanti kaimo žmonių interesų gynimą, per Seimo rinkimus iškovojo 4 mandatus vienmandatėse apygardose. Nei vienai Seimo rinkimuose dalyvavusiai politinei jėgai neiškovojus aiškios daugumos, kiekviena vieta parlamente įgijo didžiulę vertę.

ELTA primena, kad Naujosios politikos koalicija, kurią sudaro socialliberalai, liberalai, centristai ir modernieji krikdemai, Seime turi 67 vietas, o A. Brazausko socialdemokratinė koalicija - 51.

Pasak Valstiečių partijos pirmininko R. Karbauskio, bendradarbiavimas su Naujosios politikos bloku, kurio nuostatos kaimo atžvilgiu gerokai skiriasi nuo Valstiečių partijos, būsiąs naudingesnis nei oponavimas. R. Karbauskis neslėpė, kad už bendradarbiavimą pasiūlyti postai. Tačiau, pasak jo, valstiečiai Vyriausybės formavime nedalyvaus. Nors R. Karbauskis tiesiai neatsakė į klausimą, tačiau davė suprasti, kad jam pažadėtas Seimo vicepirmininko postas.

Naktį po Seimo rinkimų, kalbėdamas apie tuos, kurie greičiausiai taps Seimo rinkimų nugalėtojais - Algirdo Brazausko socialdemokratinę koaliciją ar Naująją sąjungą, - Valstiečių partijos lyderis sakė manąs, jog "kaimo naikinimo strategija bus tęsiama".

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.