aA
Prieš 44 metus Indijos vandenyne įmestas butelis su laišku šiemet buvo aptiktas Naujojoje Zelandijoje netoli tos vietos, kur dabar gyvena laiško autorius, praneša Reuters-ELTA.
Austras Hansas Švarcas (Hans Schwarz), kuriam dabar 66-eri, 1956 metais plaukdamas į Australiją, į Melburno olimpiadą, angliškai ir vokiškai parašė laišką ir įmetė į jūrą, rašo laikraštis "Evening Post".

Laišką, kuriame buvo ir tokia eilutė - "ieškau Ramiojo vandenyno moters", rado žmogus Naujosios Zelandijos pakrantėje už 70 kilometrų nuo Velingtono, kur šiuo metu gyvena H.Švarcas (Hans Schwarz).

Kur butelis buvo rastas, kas rašoma laiške, nesakoma, nes radėjas susitarė su laikraščio redakcija laikyti tai paslaptyje.

H.Švarco (Hans Schwarz) namuose suskambus telefonui, šeimininkas iš nuostabos nežinojo ką sakyti, kai išgirdo, jog tas butelis atsirado. Išmesdamas butelį, kuris turėjo keliauti į Ramiojo vandenyno platybes, H.Švarcas (Hans Schwarz) nepagalvojo, kad to butelio kelyje iš Indijos vandenyno į Ramųjį dar esama tokio žemyno kaip Australija. Jis tikėjosi, kad jo laiškas atsidurs Čilėje ar kurioje nors Ramiojo vandenyno saloje.

Po 1956 metų olimpiados H.Švarcas (Hans Schwarz) grįžo į Austriją. Bet po penkerių metų jis nusprendė visam laikui apsigyventi Naujojoje Zelandijoje, kur, jo nuomone, gyvenimas gerokai laisvesnis negu Europoje.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.