aA
Nijolė Steiblienė Naujosios sąjungos (socialliberalų) narė

Kadangi aš turėjau dokumentus, liudijančius, kad LDDP Vyriausybės vadovui Adolfui Šleževičiui prieš pat bankų griūtį padėjo atsiimti indėlį jo padėjėjas Juozas Palionis, ir aš tuo metu neturėjau, ką daryti su tais dokumentais, kreipiausi į tuometinį generalinio prokuroro pavaduotoją Artūrą Paulauską.

Būdamas pavaduotoju A.Paulauskas daugiausiai laiko praleisdavo darbe - budėdavo ir savaitgaliais, tai ir atidaviau jam tuos dokumentus.

Tuo tarpu J.Palionis tuo metu dirbo A.Šleževičiaus padėjėju, jis buvo eilinis vykdytojas ir jeigu jam šefas liepė paimti indėlį prieš bankų griūtį, tai jis tai ir padarė.

Aš nežinau, koks žmogus galėtų nepaklusti šefui. Beje, tuo metu paties J.Palionio aš net nebuvau mačiusi.

Tuo metu tiesiog vykdžiau savo žurnalistinę pareigą - sužinojau faktą, kad A.Šleževičius ne pats atsiėmė, o įgaliojo savo padėjėją J.Palionį paimti tuos pinigus, tai ir pranešiau.

Bet tai nereiškia, kad dabar aš ginu J.Palionį, kadangi jis yra mano partijos kolega. Juk ne pats J.Palionis sugalvojo paimti A.Šleževičius indėlį.

Ir, ko gero, pats J.Palionis skubiai paimdamas iš banko savo šefo pinigus net nesuprato, kodėl šitaip skubama.

Nemanau, kad dabar tą žmogų reikia smerkti. Šioje istorijoje aš įžvelgiu tik A.Šleževičiaus moralinius dalykus. Išties A.Šleževičius dėl tų pinigų ir neteko Ministro pirmininko posto.

Mieli skaitytojai, “Rinkimai 2000” – bendras DELFI ir žurnalo “Veidas” projektas. “Veidas” specialiai DELFI kasdien pateikia politikų bei ekspertų nuomones aktualiomis temomis. Kviečiame Jus įvertinti šias nuomones – savo vertinimus galite palikti komentarų sekcijoje.

Vienoje partijoje - priešai praeityje

Tai komentuoja:

Gediminas Dalinkevičius Naujosios sąjungos (socialliberalų) vicepirmininkas

Gediminas Kirkilas LDDP narys

Veidas