aA
Rusijos karinio jūrų laivyno vyriausiojo vado admirolo Vladimiro Kurojedovo nuomone, šansai, kad žuvusių atominio povandeninio laivo "Kurskas" jūreivių palaikų iškėlimo operacija bus sėkminga, "labai maži". Jis tai pareiškė pirmadienį Sankt Peterburge.
Admirolas patikslino, kad operacija Barenco jūroje prasidės po spalio 20-osios.

Anot V.Kurojedovo, ji bus "nepaprastai sudėtinga tiek techniniu, tiek moraliniu ir etiniu požiūriu". Vyriausiasis vadas atsisakė vertinti jos sėkmės šansus procentais. "Man kelia nuostabą tokios prognozės", - pareiškė jis.

"Pasakyti, kokie šansai, neįmanoma, - teigė admirolas. - Niekas iš mūsų nebuvo povandeniniame laive po katastrofos". Bet V.Kurojedovas įsitikinęs, kad "rizika labai didelė". "Man dabar, ko gera, svarbesnis uždavinys - neprarasti nė vieno savo pavaldinio", - prisipažino admirolas.

V.Kurojedovas atsisakė nurodyti tikslesnę operacijos pradžios datą. Jo manymu, tatai priklausys nuo laivo, išplaukusio iš Norvegijos, greičio ir oro sąlygų.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.