aA
Trečiuose iš eilės rinkimuose Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidento Bronislovo Lubio žmonai Lydai Lubienei nepavyksta balsuoti.
Per ankstesnius Seimo ir Prezidento rinkimus L.Lubienė, tada dar registruota Vaidilutės gatvėje, net negaudavo rinkėjo pažymėjimo. Šį kartą tokį pažymėjimą moteris gavo, tačiau nuėjusi su juo į Centro rinkimų apygardos Sporto rinkimų apylinkę balsuoti negalėjo.

"Ir pažymėjime, ir pase įrašytas tas pats adresas Perkūno alėjoje, kurioje mes su vyru registruoti. Tačiau balsuoti galėjo tik jis, o aš jau trečią kartą negaliu įvykdyti savo pilietinės pareigos", - "Laikinajai sostinei" skundėsi L.Lubienė.

Moteris sakė, kad nuėjus į rinkimų apylinkę, jos nebuvo rinkėjų sąrašuose (Centro rinkimų apygardoje yra 35347 rinkėjai). Tai nustebino balsuotoją, juo labiau kad jos vyras ekspremjeras B.Lubys į rinkėjų sąrašus įtrauktas ir galėjo balsuoti.

Ponia L.Lubienė sakė mėginusi ieškoti teisybės, tačiau ji nebuvo įtraukta net į papildomus rinkėjų sąrašus. Ant rinkėjo pažymėjimo, kuris išduotas L.Lubienei, nėra pažymėjimo numerio.

Centro rinkimų apygardos komisijos pirmininko pavaduotojas Aurimas Valaitis "Laikinajai sostinei" teigė, kad tai, jog L.Lubienės rinkimų pažymėjimas buvo be numerio, ir tai, kad ji neįtraukta į sąrašus, keblumų balsuojant neturėjo sudaryti.

"Ji iki 18 valandos galėjo balsuoti, jei turėjo pasą, kuriame yra registracijos spaudas. Tada apylinkės rinkimų komisija ją būtų įtraukusi į papildomus rinkėjų sąrašus, apie tai informavusi apygardos komisiją, ir rinkėja būtų galėjusi balsuoti. Jokių problemų čia nematau", - teigė A.Valaitis.

Laikinoji sostinė