aA
Valstiečių partijos vadovas Ramūnas Karbauskis, ankstų pirmadienio rytą komentuodamas Eltai preliminarius rinkimų rezultatus, sakė nematąs jokios tragedijos, kad jo partija neįveikia Seimo rinkimų barjero. Jo nuomone, tai tiesiog ženklas, kad partijai, ginančiai kaimo žmonių interesus, reikalingas naujas vadovas.
"Mūsų kandidatai vienmandatėse apylinkėse įvertinti geriau negu pati partija", pabrėžė R.Karbauskis.

Pirmosiomis rinkimų rezultatų skaičiavimo valandomis Valstiečių partija, buvusi tarp penkių partijų, peržengusių rinkimų barjerą, vėliau iš penketuko iškrito. Valstiečių partijos lyderis mano, kad "juodą darbą" rinkimų agitacijos metu ir ne tik tuo laikotarpiu atliko Naujosios sąjungos ir konservatorių agitatoriai, pasak R.Karbauskio, skleidę apie partiją ir jos vadovą įvairiausius prasimanymus.

Kur kas svarbiau R.Karbauskiui atrodo tai, kad Šiaulių kaimiškosios rinkimų apygardos rinkėjai įvertino jo darbą ir patikėjo Seimo mandatą vienmandatėje rinkimų apygardoje. "Nuvilsiu tuos, kurie mano, kad siekiu tik asmeninės karjeros", sakė R.Karbauskis. Jis tikisi, kad vienmandatėse apygardose į Seimą bus išrinkta dar keletas Valstiečių partijos atstovų ir bus galima suformuoti frakciją, kuri būtų pajėgi rūpintis Lietuvos kaimu.

Kalbėdamas apie tuos, kurie greičiausiai taps Seimo rinkimų nugalėtojais - Algirdo Brazausko socialdemokratinę koaliciją bei Naująją sąjungą - Valstiečių partijos lyderis sakė manąs, jog "kaimo naikinimo strategija bus tęsiama".

ELTA