aA
Tačiau prieš rinkimus jis pasitraukė, pareiškęs, kad atėjo laikas naujai politikų kartai.

Jo favoritas Artūras Paulauskas pralaimėjo kitam vyresniosios kartos, tačiau vakarietiškos patirties kandidatui, reemigrantui Valdui Adamkui.

A. Brazauskas grįžo, pareiškęs, kad negali žiūrėti, kaip konservatoriai nusmukdė Lietuvos ūkį ir nesėkmingai vykdė privatizavimą.

Pats A. Brazauskas į Seimą nesibalotiravo, tačiau sėkmingai sutelkė kairuoliškas jėgas - Lietuvos demokratinę darbo partiją, Socialdemokratų partiją, Naujosios demokratijos (buvusią moterų) partiją, ir Rusų sąjungą.

Naujajai demokratijai vadovauja 1990-91 metų premjerė Kazimiera Prunskienė, kuri, preliminariais duomenimis, laimi vienmandatėje Molėtų-Švenčionių apygardoje.

Dešimtmečio pradžioje A. Brazauskas buvo jos pavaduotojas Vyriausybėje.

Sėkmingas A. Brazausko sugrįžimas gali paskatinti aktyviąją K. Prunskienę irgi grįžti dirbti į Vyriausybę.

Pats A. Brazauskas yra teigęs, kad jis sieks sudaryti Vyriausybę nepartiniu principu. Jam rūpi, kad ministrai visų pirmiausia būtų kompetentingi.

A. Brazausko suburtoji koalicija į Seimą gali atvesti ir kelis Rusų sąjungos atstovus. Iki šiol Rusų sąjungai Seime atstovaujama nebuvo.

Pačiam Seimui gali pretenduoti vadovauti LDDP lyderis Česlovas Juršėnas, Seimo pirmininku buvęs 1992-96 metais.

Kairiosios koalicijos atstovai, nežinodami galutinių rinkimų rezultatų, vengia projektuoti būsimąją koaliciją.

A. Brazauskas pirmadienį po vidurnakčio, dar nežinant galutinių rinkimų rezultatų, teigė žurnalistams, kad nėra numatyti kandidatai į ministrus naujojoje vyriausybėje. A. Brazauskas taip pat tvirtino, kad jo paties vadovavimas vyriausybei priklausys nuo to, kokiais pagrindais bus sudaryta koalicija Seime.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.