aA
Naujosios sąjungos (socialliberalų) pirmininkas Artūras Paulauskas savo partijai prognozuoja maždaug trečdalį vietų būsimajame Seime, praneša ELTA. "Planuojame gauti apie 20-25 vietas daugiamandatėse rinkimų apygardose", - sakė A.Paulauskas.
Vienmandatėse tikimės gal 10-15 vietų, nors čia ir sunkiau prognozuoti",- sekmadienį taip pat sakė žurnalistams A.Paulauskas Fabijoniškių 5-osios rinkimų apygardos balsavimo salėje.

Jis išvengė atsakymo į klausimą, kurį postą - Seimo Pirmininko ar Premjero - mieliau rinktųsi tapęs valdančiosios daugumos atstovu. A.Paulauskas taip pat nesutiko atskleisti, kas, jam tapus Seimo arba Vyriausybės vadovu, būtų antrasis svarbiausias valdžios žmogus.

"Jeigu būsim pirmieji ir turėsim galimybę formuoti Vyriausybę, tada atsakomybės neatsisakysiu. Tokia nuostata yra, kad laimėjusi partija turi savo Premjerą turėt",- sakė A.Paulauskas.

A.Paulausko teigimu, šiuo metu realiausiais būsimosios koalicijos partneriais laikomos vidurio jėgos. Anot jo, santykius su kitomis partijomis lems laikas ir jų pačių nuostatos, - pavyzdžiui, socialdemokratinė koalicija jau yra pareiškusi, kad negalės būti kartu su socialliberalais.

Svarbiausiu ekonominiu naujosios Vyriausybės uždaviniu A.Paulauskas laiko būtinybę sutvarkyti mokesčių politiką, kad būtų skatinama verslo plėtra. Pasak Naujosios sąjungos lyderio, reikia reformuoti ir pačią Vyriausybę, pertvarkyti ministerijų skaičių ir jų struktūrą, tačiau to jis teigė nelaikęs pirmaeiliu uždaviniu.

Juokais paklaustas, ar žino, už ką balsavo Prezidentas ir ar tikisi, kad atidavė savo balsą Naujajai sąjungai, A.Paulauskas sakė nespėliojąs ir nemanąs, kad vienas Prezidento balsas būtų labai svarbus. "Man labiau rūpi, už ką jūs balsuojat" ,- teigė A.Paulauskas.

Iki 11 valandos, kai atėjo balsuoti A.Paulauskas, Fabijoniškių 5-ojoje rinkimų apygardoje savo pilietinę valią jau buvo išreiškę 580 iš 4 tūkst. rinkėjų. Balsavimo salė buvo pilna žmonių.

"Žmonėms nusibodo toks gyvenimas, nori pakeist, ir gerai", - taip rinkėjų aktyvumą įvertino A.Paulauskas.

Balsuoti socialliberalų lyderis atvyko su žmona Jolanta, sūneliu Arnu bei dukra Aiste. J.Paulauskienė teigė jau seniai apsisprendusi, už ką atiduos savo balsą, tik kitoje - Žirmūnų - rinkimų apygardoje.

A.Paulausko šeima atrodė pakiliai nusiteikusi, dieną jie žadėjo skirti pasivaikščiojimams. Balsų skaičiavimo naktį A.Paulauskas ketina praleisti savo partijos štabe A.Mickevičiaus gatvėje.

ELTA