aA
Palangos paplūdimyje iš smėlio glėbio pradėtas vaduoti seklumoje įstrigęs laivas "Seines".
Pernai gruodžio 4 dieną į krantą uragano išmesto laivo gelbėjimo darbus atlieka Klaipėdos bendrovė "Narų servisas".

Sekmadienį į Palangos pajūrį buvo atvežta technika ir pradėti paruošiamieji darbai.

Per naktį vilkikas sraigtu jūroje išplovė 70 metrų ilgio kanalą. Iki laivo likusią 50-ties metrų kanalo dalį pirmadienį toliau kasė specialūs siurbliai.

"Seines" įgula laive esančia įranga kasa smėlį aplink laivą iš jūros pusės, kad laivui lengviau būtų nuplaukti nuo kranto.

Baigus kasti kanalus, jais priplauks vilkikas, kuris bandys "Seines" nutempti į jūrą.

Pradėjus nutempimo darbus, bus užvestas "Seines" variklis, ir laivo sraigtas taip pat padės vaduotis iš smėlio gniaužtų.

Esant geroms oro sąlygoms, "Narų servisas" planuoja darbus baigti per savaitę.

Ši bendrovė nuo seklumos yra nutempusi ne vieną laivą.

Į Klaipėdos uostą plaukusiam norvegų laivui įstrigus seklumoje, jis buvo parduotas. Naujasis laivo savininkas klaipėdietis Juozas Maziliauskas jį įsigijo už 1 JAV dolerį ir pervadino "Laimos" vardu.

Dar vieną Palangos paplūdimyje įstrigusį norvegų laivą "Star Trader" planuojama nutempti iki gegužės mėnesio. Tačiau prie laivo kol kas jokie darbai nepradėti.

Šis laivas kovo pradžioje įstrigo seklumoje maždaug už 30-ties metrų nuo kranto ties Birutės kalnu.

Tanklaivis "Star Trader" plaukė iš Kanarų salų į Klaipėdos Vakarų laivų remonto įmonę remontui. Netoli kranto sugedus pagrindiniam varikliui, buvo išmestas inkaras, tačiau nevaldomą laivą dėl smarkaus vėjo pradėjo nešti į krantą.

Laivui įstrigus seklumoje, į mašinų skyrių pradėjo veržtis vanduo, todėl spėjama, kad yra pramuštas laivo bortas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.