aA
Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) gavo gyventojų nusiskundimų dėl rinkimų agitacijos draudimo pažeidimų.
Kaip BNS sakė VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas, į komisiją skambinę žmonės pranešė apie tai, kad per LNK televiziją šeštadienį buvo rodomas filmas apie žemės reformą, kuriame pasisakė ir Seimo rinkimuose dalyvaujantys politikai.

Gyventojai VRK taip pat pranešė apie kai kuriuose šalies rajonuose pasirodžiusius šeštadienio laikraščius, kuriuose, jų nuomone, yra rinkimų agitacija. Be to, pasak Z. Vaigausko, kai kurie rinkėjai šeštadienį savo pašto dėžutėse aptiko ir partijų lankstinukų.

Tačiau VRK šiuos gyventojų pranešimus linkusi vertinti kaip smulkius Seimo rinkimų įstatymo pažeidimus.

Pagal Seimo rinkimų įstatymą, rinkimų agitacija draudžiama likus 30 valandų iki rinkimų pradžios ir rinkimų dieną. Nedraudžiama tik nuolatinė vaizdinė agitacija tam skirtose vietose, jeigu ji iškabinta likus ne mažiau kaip 48 valandoms iki rinkimų pradžios.

Rinkimų agitacijos draudimo laikotarpiu jokių vaizdinių rinkimų agitacijos priemonių negali būti balsavimo patalpoje ir 50 metrų atstumu aplink pastatą, kuriame yra balsavimo patalpa.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.