aA
Sekmadienį Izraelio policija po tris savaites trukusio tyrimo rekomendavo iškelti bylą Transporto ministrui Yitzhakui Mordechai, kuris yra kaltinamas seksualiniu trijų moterų užgauliojimu.
Buvęs Gynybos ministras Mordechai, Centro partijos, parlamente turinčios 4 mandatus, vadovas, atkakliai teigia esąs nekaltas, tačiau prisipažįsta atsistatydinsiąs, jeigu jam bus sudarytas kaltinamasis aktas.

Sekmadienį Policijos departamentas išplatino pareiškimą, kuriame buvo skatinama pritraukti baudžiamojon atsakomybėn 55-erių metų politiką, kurį 23-ejų metų moteris apkaltino seksualiniu persekiojimu. Vėliau buvo sulaukta dar dviejų moterų panašių skundų.

Pareiškime pateiktoje išvadoje rašoma: "Yra pakankamai įkalčių, patvirtinančių įtarimus dėl galimo Mordechai seksualinio priekabiavimo ir užgauliojimo visais trim atvejais."

Beje, policija taip pat rekomendavo iškelti bylą ir Mordechai biuro administratorei Michal Kala bei ministro vairuotojui Meirui Ochayo, kurie yra kaltinami kliudymi teisingumui. Tiek Kala, tiek ir Ochayo policijos tyrimo metu liudijo Mordechai naudai bei stengėsi atkalbėti nukentėjusiąsias nuo parodymų davimo.

"Aš nekaltas, todėl esu pasirengęs kovoti iš paskutiniųjų, kad įrodyčiau, jog mano vardas švarus," teigė Mordechai. "Aš tikiuosi, kad prokuroras ir advokatai supras, kas yra tiesa, tačiau jeigu man bus iškelta byla, aš tikrai atsisakysiu savo imuniteto bei atsistatydinsiu."

Šio mėnesio pradžioje populiariausias Izraelio dienraštis išspausdino trijų vaikų motinos istoriją, kurioje ji tteigė, kad Mordechai prieš kelis matus bandė ją išprievartauti.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.