aA
"A. Paulausko buvimas nuošalyje vietos rinkimuose taip pat padės geriau pasitikrinti partijos politinį svorį, jos organizaciją ir veiklumą, o ne tik remtis visuotinai žinomo lyderio autoritetu", sakoma ketvirtadienį išplatintame NS pranešime spaudai.

Jame pažymima, kad šį "sąmoningą" sprendimą paskatino priimti tai, kad "Lietuvoje pernelyg daug vieno lyderio partijų". NS mano, kad laikas partijoms iškelti naujų lyderių ir tikisi tapti viena jų.

Taip pat pabrėžiama, kad savivaldybių rinkimuose dalyvauja "kylančios politinio vidurio partijos" - Liberalų ir Naujoji sąjungos, todėl nereikėtų dirbtinai didinti politinę konkurenciją šioje politinėje srovėje.

NS teigia, kad A. Paulausko atsisakymas dalyvauti rinkimuose Vilniuje yra tam tikra parama atsinaujinusiems liberalams. Jų pirmininkas Rolandas Paksas yra pirmasis rinkimų sąraše sostinėje.

Socialliberalai taip pat sako turį rimtų abejonių, ar dvi renkamos pareigybės - Seimo ir savivaldybių tarybos nario - yra suderinamos, nors įstatymai leidžia vienam asmeniui užimti abu postus.

"Šiuose rinkimuose rinkėjams gresia balsavimas už partijų sąrašus, kurie, sėkmingai susiklosčius Seimo rinkimams, gali gerokai pasikeisti. NS įsitikinusi, kad jos Vilniaus skyrius turi pakankamai autoritetingų žmonių, kurie pajėgūs spręsti sostinės gyventojų problemas", sakoma socialliberalų pranešime spaudai.

Liberalų sąjungos kandidatai neslepia, kad dalis savivaldybių rinkimus laimėjusių politikų kandidatuos į Seimą ir, jei taps parlamentarais, postus savivaldybėse užleis kitiems partijos nariams.

Savivaldybių rinkimai Lietuvoje vyks kovo 19 dieną, o Seimo - rudenį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.