aA
Tbilisyje ligoninėje sekmadienio vakarą po kojos amputavimo operacijos mirė 25-erių metų Maja Džangaridzė.
Šis faktas atkreipė Gruzijos visuomenės dėmesį dėl to, kad M. Džangaridzė, kuri yra Jehovos liudytojų bendruomenės narė, griežtai atsisakė kraujo perpylimo.

Prieš dvi dienas iki operacijos Maja ir jos motina raštu patvirtino prisiimančios visą atsakomybę dėl operacijos be kraujo perpylimo padarinių. Maja penktadienį žurnalistams patvirtino žengianti šį žingsnį sąmoningai, nes tikėjimas jai neleidžia perpilti kraują.

Kaip pranešė ligoninės gydytojai, pacientę buvo galima išgelbėti nuo prasidėjusios gangrenos, perpylus kraują, bet ji ir jos giminaičiai to atsisakė.

Maždaug prieš mėnesį parlamento deputatas, filologijos profesorius Guramas Šaradzė pralaimėjo Tbilisio teisme ilgą bylą, kurioje buvo pateikęs ieškinį uždrausti Gruzijoje Jehovos liudytojų bendruomenę. Pasak deputato, bendruomenė atlieka griaunamąją veiklą šalyje, paversdama marionetėmis savo narius. Šį deputato teigimą teismas įvertino kaip nepagrįstą, o siūlymą uždrausti bendruomenę kaip nedemokratinį žingsnį šalyje.

Interviu agentūrai "Interfax" G. Šaradzė pareiškė, kad šiuo metu Jehovos liudytojų bendruomenė Gruzijoje turi daugiau kaip 40 tūkst. narių, iš kurių maždaug 1500 šaukiamojo amžiaus jaunuolių atsisako tarnauti Gruzijos armijoje religiniais motyvais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.