aA
Lukiškėse ketvirtadienį pasikorė trejų metukų Karmėlavos gyventojos Samantos Vanslavičiūtės nužudymu ir išžaginimu kaltinamas Giedrius Mišeika.
Pasak TV3, Lukiškėse kalintys nuteistieji grasino susidoroti su G. Mišeika, tačiau nužudymo versiją pareigūnai atmeta.

3 metukų S. Vanslavičiūtės nužudymu ir išžaginimu kaltinamas G. Mišeika į Lukiškių tardymo izoliatorių buvo atvežtas daugiau nei prieš savaitę. Pasak ligoninės direktoriaus Vladimiro Fotino, G. Mišeika rūpesčių nekėlė, nors medikai buvo perspėti, kad suimtasis linkęs žudytis ir kad kaltinamąjį reikia stebėti.

Praėjusį ketvirtadienį beveik dvi savaites nuo pareigūnų besislapsčiusį G. Mišeiką Jonavos rajone Šveicarijos kaime sulaikė šios vietovės gyventojai. Sulaikymo metu įtariamasis peiliu dūrė sau į pilvą.

Savižudybės metu kartu su G. Mišeika į vieną kamerą uždaryti dar trys suimtieji miegojo. Vėliau per kratą buvo rastas savižudžio atsisveikinimo raštelis "Aš, Giedrius Mišeika, privalau pasikarti, nes toks, kaip aš nereikalingas šiame gyvenime".

G. Mišeikos mirties aplinkybes tiria prokuratūra, o Kalėjimų departamentas pradėjo tarnybinį patikrinimą dėl kalinčius prižiūrinčių Lukiškių izoliatoriaus kontrolierių veiksmų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.