aA
Estija atidžiai stebi rinkimų kampaniją Lietuvoje ir laukia rinkimų rezultatų. "Jie labai svarbūs ne tik Estijai bei visam regionui, bet ir Europai", - sakė ketvirtadienį susitikime su Seimo Pirmininku Vytautu Landsbergiu naujasis Estijos ambasadorius Lietuvoje Reinas Oidekivis (Rein Oidekivi).
Susitikimo metu daug dėmesio skirta Estijos ir Lietuvos santykiams. Svečias patikino, jog jo šalies pagrindinės politinės jėgos ir demokratiniai judėjimai yra už kuo glaudesnį šalių bendradarbiavimą. Gynybos srityje, pasak pašnekovų, šia prasme itin daug nuveikta. Ambasadorius įsitikinęs, jog veiksmų koordinavimas ir derinimas yra abiejų šalių ateities garantija. "O tai svarbu visam regionui", - teigė R. Oidekivis. Jis neabejoja, jog Baltijos jūros regionas netolimoje ateityje taps pirmaujančiu Europoje. Ambasadoriaus nuomone, Lietuva ir Estija turėtų aktyviau keistis informacija. R. Oidekivis ragino aktyviau plėtoti jaunimo ryšius.

Pasak Seimo Pirmininko atstovės spaudai Loretos Zakarevičienės, pašnekovai pasidalijo informacija, kaip šalims sekasi integruotis į Vakarų struktūras, aptarė galimas kliūtis ir kelius joms įveikti. V. Landsbergis mano, jog derybas dėl narystės Europos Sąjungoje vedančios šalys galėtų pasekti NATO aspirančių pavyzdžiu ir surengti specialią konferenciją, kurioje būtų aiškiai išsakyta bendra nuomonė dėl ES plėtros. Tai, pasak Seimo Pirmininko V. Landsbergio, būtų rimtas signalas Briuseliui ir kai kurioms Europos valstybėms.

ELTA