aA
Krašto apsaugos ministerija pirmadienį patvirtino, kad savaitgalį Lenkijos pasienyje nuo bėgių nuriedėjusiame vagone buvo kariuomenei skirti šaudmenys.
Pasak KAM pranešimo, vagone buvo "šaudmenys šaunamiesiems ginklams".

Ministerija nepatikslino, kokiems šaunamiesiems ginklams skirti šaudmenys buvo vežami nuriedėjusiame nuo bėgių vagone.

BNS žiniomis, šaudmenys įsigyti iš vienos Čekijos bendrovių.

Incidentas įvyko šeštadienį Mockavos geležinkelio stotyje netoli Lenkijos sienos, kai nuo bėgių nuvažiavo vienas iš krovininio sąstato vagonų su šaudmenų kroviniu.

Žmonės per incidentą nenukentėjo.

Nuriedėjęs nuo bėgių vagonas apgadino geležinkelio pabėgius.

Sekmadienį šaudmenys iš nuriedėjusio nuo bėgių vagono buvo perkrauti į kitus vagonus ir saugiai pristatyti į paskirties vietą. Per naktį nuriedėjusį vagoną su šaudmenimis saugojo kareivių sargyba.

Avarijos priežastis tiria tiek KAM, tiek ir Lietuvos geležinkeliai. Preliminariai diversijos galimybė atmetama, ir manoma, kad avarija įvyko dėl techninių priežasčių.

Pirmadienį į Lietuvą padėti tirti avarijos turi atvykti Lenkijos geležinkelių ekspertai.

Avarija įvyko neprivažiavus iki Šeštokų geležinkelio stoties, kurioje sąstatas turėjo būti perkrautas į platesnės geležinkelio vėžės vagonus.

Iki Šeštokų, maždaug 20 kilometrų nuo sienos, iš Lenkijos ateina europinio standarto geležinkelio vėžės. Šeštokuose krovinius būtina perkrauti į kitus vagonus, nes per Lietuvą eina platesnio standarto geležinkelio vėžės.

BNS žiniomis, pagal kontraktą su Čekijos firma "K.L.M. Group", čekai buvo atsakingi už krovinio atvežimą iki Šeštokų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.