aA
Mykolas Aleliūnas Lietuvos pramoninkų konfederacijos viceprezidentas

1996 m. po Seimo rinkimų Lietuvos pramonininkų konfederacija pasirašė memorandumą su Tėvynės sąjunga (Lietuvos konservatoriais) dėl prioritetų valstybės ir visuomenės ekonominio gyvenimo srityse nustatymo ir su tuo susijusių konkrečių nuostatų įgyvendinimo.

Tačiau vietoj konstruktyvaus dialogo po Seimo rinkimų vyravo formalus valstybinių institucijų požiūris į bendradarbiavimą, rengiamų teisės aktų derinimą, buvo nepagrįstai išaukštinamas valdymo institucijų prioritetas, sureikšminama valdžios viršenybė prieš gamintojų ir visų mokesčių mokėtojų interesus. Bet taip gyventi toliau nebegalima.

Mes dar nežinome, ar pasirašysime panašų memorandumą su nauja valdančiąja dauguma. Tačiau siekdama, kad šalies politinės vadovybės sprendimai ir jų nulemti pokyčiai atitiktų Lietuvos žmonių, pramonės bei viso šalies ūkio interesus, bendraudama su verslu ir ekonomika susijusiomis visuomeninėmis organizacijomis ir profesinėmis sąjungomis, mūsų konfederacija sieks atitinkamai veikti visų lygių šalies valdžią.

Mieli skaitytojai, “Rinkimai 2000” – bendras DELFI ir žurnalo “Veidas” projektas. “Veidas” specialiai DELFI kasdien pateikia politikų bei ekspertų nuomones aktualiomis temomis. Kviečiame Jus įvertinti šias nuomones – savo vertinimus galite palikti komentarų sekcijoje.

Verslininkai tikisi liberalios valdžios

Tai komentuoja:

Rimvydas Jasinavičius Lietuvos verslo darbdavių Vilniaus miesto ir Vilniaus apskrities prezidentas, UAB "Bennet distributors" generalinis direktorius

Gintaras Valančius Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacijos prezidentas, AB "Klaipėdos maistas" generalinis direktorius

Veidas