aA
Rimvydas Jasinavičius Lietuvos verslo darbdavių Vilniaus miesto ir Vilniaus apskrities prezidentas, UAB "Bennet distributors" generalinis direktorius

Mes visoms valdžioms keliame pagrindinį klausimą: sudaryti ekonominės plėtros ir jos sudėtinės dalies - verslo plėtros - ilgalaikę strateginę programą.

Be to, norėtume, kad Vyriausybė nuolat bendradarbiautų ir tartųsi su savo pagrindiniais socialiniais partneriais: darbdaviais ir profsąjungomis. Iki šiol visos valdžios prieš rinkimus žadėdavo: bendradarbiausime, tarsimės, nedarysime vienašališkų sprendimų, bet kai tik išrenka, tai ir pamiršta.

Taip pat nebegalima didinti mokesčių. Norint surinkti daugiau lėšų į biudžetą reikia ne smaugti atskirus mokesčių mokėtojus, o plėsti mokesčių mokėtojų ratą. Iki šiol valdžia, kai tik prireikdavo pinigų, uždėdavo dar didesnius mokesčius tiems, kurie ir šiaip vos dūsuodavo.

Reikia ne marinti, o skatinti verslą, kad atsirastų naujų mokesčių mokėtojų. Ir tuomet su santykinai mažesniais mokesčiais, būtų galima surinkti daugiau pajamų į biudžetą.

Mieli skaitytojai, “Rinkimai 2000” – bendras DELFI ir žurnalo “Veidas” projektas. “Veidas” specialiai DELFI kasdien pateikia politikų bei ekspertų nuomones aktualiomis temomis. Kviečiame Jus įvertinti šias nuomones – savo vertinimus galite palikti komentarų sekcijoje.

Verslininkai tikisi liberalios valdžios

Tai komentuoja:

Gintaras Valančius Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacijos prezidentas, AB "Klaipėdos maistas" generalinis direktorius

Mykolas Aleliūnas Lietuvos pramoninkų konfederacijos viceprezidentas

Veidas